Prisfesten & Gallamiddag ved ÅRETS RET 2023
En unik oplevelse
Gallamiddagen & Prisfesten er kulminationen på ÅRETS RET.
Her serveres Gallamenu inkl. vinmenu, og de nominerede + vinderne af ÅRETS RET hyldes af de 300 gæster
Her serveres Gallamenu inkl. vinmenu, og de nominerede + vinderne af ÅRETS RET hyldes af de 300 gæster
Program 17. september 2023
Fra kl. 17.00 - Velkomstområde med Snack-menuer, Champagne Bar I, Cocktail Bar, Øl Bar, Kaffe Bar
Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever og faglærer præsenterer en flot snack-menu.
Kl. 18.30 - Gallamiddag & Prisfest
Aftenens konferencier: Lars Hjortshøj
Kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: HAV, LAND og SØDT, samt
Årets Særpriser: Bistro, Udskænkning, Betjening & Bar.
Kl. 22.30 - 23.00 Kort "stræk ben"-pause
Kl. 23.00 - Efterfest med Champagne Bar II, Øl Bar, Kaffe Bar
Kl. 01.00 - Godnat og tak for i år.
Fra kl. 17.00 - Velkomstområde med Snack-menuer, Champagne Bar I, Cocktail Bar, Øl Bar, Kaffe Bar
Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever og faglærer præsenterer en flot snack-menu.
Kl. 18.30 - Gallamiddag & Prisfest
Aftenens konferencier: Lars Hjortshøj
Kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: HAV, LAND og SØDT, samt
Årets Særpriser: Bistro, Udskænkning, Betjening & Bar.
Kl. 22.30 - 23.00 Kort "stræk ben"-pause
Kl. 23.00 - Efterfest med Champagne Bar II, Øl Bar, Kaffe Bar
Kl. 01.00 - Godnat og tak for i år.
Menuen er udarbejdet af Hotel- og Restaurantsskolens kokkeelever og faglærer
SNACKS
Muslinge-bisque med løvstikkeolie og purløg Barbecue-gris Gougères m Gammelknas creme & syltede grønne tomater Hallands Siren på knækbrød med pocheret pære i kirsebærvin, rød skovsyre Champagnebar, Ølbar, Cocktailbar 1. servering SAVOYKÅL, JORDSKOK, OST OG SAUCE BLANQUETTE Kåldolmer med braiseret porre, jordskokker, Kongbars-ost og blanquette sauce, blomster Vin 2021 Luis Seabra Xisto Branco Ilimitado (Laudrup Vin) 2. servering RØDBEDER, KALV, PEBERROD Kalvesylte m glaserede rødbeder og peberrodscreme, kørvel Vin Saint Peray Les Pins 2019, Bernard Gripa (Bichel Vine) 3. servering GRÆSKAR, BRAISSERET GRISEKÆBE, KARTOFLER Porter (øl) braiserede tungsvins kæber fra Guldrummet Syltet græskar Kartoffel musselin Sauce på braiseringslage og kirsebærvin Vin 2018 Petalos del Bierzo, D.O., Alvaro Palacios (Theis Vine) 4. servering OSTE Hallands Himmel (dehydreret blåskimmelost) Arla Unika Geko (cremet skimmelost på halv ko, halv gedemælk) Arla Unika Unika65 (fast gedeost) Arla Unika Havgus 24 (fast ost med krystaller, noter af karamel og brunet smør) Arla Unika Brød fra Il Fornaio Stikkelsbærkompot m valnødder Vin 2021 Les Pins, AOP, Château Tirecul La Graviere (H.J. Hansen) 5. servering ÆBLER, FERM OG HVID CHOKOLADE Hvid choko mousse på kefir fløde Indlæg af friske æbler og Ferm Boghvede crumble med hvid choko Ferm sorbet Estragonolie Estragon tuille (Ferm er nyt produkt af æblemost og ostevalle fra Naturmælk) Efterfest Champagne Bar v. L'ESPRIT DU VIN Øl Bar v. Skovlyst - Skoven bryg Kaffe Bar v. Nespresse Professional |
Champagne Bar I · L'Esprit du Vin
STAFFELTER HOF
CHAMPAGNE CHANOINE - Réserve Privée Brut --------------------------------- Cocktail Bar · Duck & Cover Årets Ret sæsoncocktail af lokale råvarer v. Kasper Riewe Høgh --------------------------------- Øl Bar v. Skovlyst/Skovens Bryg LUMBERJACK IPA 6% SIGNATURBRYG® NO 39 DUNKEL LAGER 4,7% BIRKEBRYG Pilsner 4,8% --------------------------------- Kaffe Bar · Nespresso Professional --------------------------------- Champagne Bar II · L'Esprit du Vin DE SOUSA Rosé Brut ·Avize · Biodynamique FLEURY ‘Rosé de Saignée’ Brut · Courteron · Biodynamique Magnum MARGUET ‘Shaman 19’ Rosé Brut Nature · Grand Cru Ambonnay · Biodynamique MARGUET ‘Yuman 19’ Blanc de Blancs Brut Nature · Premier Cru · Biodynamique FLEURY Blanc de Noirs Brut · Courteron · Biodynamique Magnum DE SOUSA Blanc de Blancs Extra-Brut Réserve · Grand Cru Avize · Biodynamique - Magnum FLEURY 2015 Notes Blanches · Brut Nature · Courteron · Biodynamique PHILIPPE LANCELOT 2015 Grand Cru Cramant · Extra Brut · Biodynamique sans soufre ajouté MARGUET 2015 Ambonnay · Grand Cru · Biodynamique Magnum MARGUET 2009 Sapience · Premier Cru Brut Nature · Biodynamique |
Prisfesten & Gallamiddag ved ÅRETS RET 2022
Gallamiddagen & Prisfesten er kulminationen på ÅRETS RET.
Her serveres Gallamenu inkl. vinmenu, og de nominerede + vinderne af ÅRETS RET hyldes af de 320 gæster
Program 28. augst 2022
Fra kl. 17.00 - Velkomstområde med Snack-menuer, Champagnebar I, Kaffebar
Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever og faglærer præsenterer en flot snack-menu.
Kl. 18.30 - Gallamiddag & Prisfest
Aftenens konferencier: Lars Hjortshøj
Kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: HAV, LAND og SØDT & OST, samt
Årets Særpriser: Bistro, Udskænkning, Betjening, Smørrebrød & Bar.
Kl. 22.30 - 23.00 Kort "stræk ben"-pause
Kl. 23.00 - Efterfest med Champagnebar II
Kl. 01.00 - Godnat og tak for i år.
Menuen er udarbejdet af Hotel- og Restaurantsskolens kokkeelever og faglærer
SNACKS
Jomfruhummer – Røde stikkelsbær –
Arla Unika ”Krondild - Muslinger
Champagnebar
(L'ESPRIT DU VIN)
1. servering
Rimmet hvid fisk fra Hanstholm med sprød kål, grillet agurk, fennikel og kærnemælkssauce
Vine
Riesling Trocken - Vom Schiefer 2020, Weingut Ansgar Clüsserath
(Theis Vine)
2021 Rodrigo Méndez, Albariño Cìes, Rias Baixas
(Kjær & Sommerfeldt)
2. servering
Langtidsstegt Grambogård-gris serveret med grillede, nye gulerødder, nye løg med brunet smør, løgsauce, tallerkensmækker og pommes Anna.
Vine
2019 Pian Romualdo Barbera d´Alba, D.O.C.
Prunotto Estate
(H.J. Hansen Vin)
Chianti Classico 2019, Castello di Querceto
(Theis Vine)
3. servering
Arla Unikas ”Sort Himmel” på belgisk maltvaffel med svampecreme, brombær og svampestøv
Vine
Crozes-Hermitage Blanc aux Betises 2020, Domaine les Bruyeres
(Bichel Vine)
Justinos Madeira Wines Fine Dry
(Laudrup Vin)
4. servering
Hvid chokolademoussekage med valnøddebund og ribsgelé, hvid ribssorbet og bronzefennikel
Vin
Cuvee Chérie Demi-Sec NV, Nyetimber
(H.J.Hansen Vin)
Efterfest
Champagnebar
(L'ESPRIT DU VIN)Champagnebar I - Velkomst
Champagnebar II - Efterfest
Her serveres Gallamenu inkl. vinmenu, og de nominerede + vinderne af ÅRETS RET hyldes af de 320 gæster
Program 28. augst 2022
Fra kl. 17.00 - Velkomstområde med Snack-menuer, Champagnebar I, Kaffebar
Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever og faglærer præsenterer en flot snack-menu.
Kl. 18.30 - Gallamiddag & Prisfest
Aftenens konferencier: Lars Hjortshøj
Kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: HAV, LAND og SØDT & OST, samt
Årets Særpriser: Bistro, Udskænkning, Betjening, Smørrebrød & Bar.
Kl. 22.30 - 23.00 Kort "stræk ben"-pause
Kl. 23.00 - Efterfest med Champagnebar II
Kl. 01.00 - Godnat og tak for i år.
Menuen er udarbejdet af Hotel- og Restaurantsskolens kokkeelever og faglærer
SNACKS
Jomfruhummer – Røde stikkelsbær –
Arla Unika ”Krondild - Muslinger
Champagnebar
(L'ESPRIT DU VIN)
1. servering
Rimmet hvid fisk fra Hanstholm med sprød kål, grillet agurk, fennikel og kærnemælkssauce
Vine
Riesling Trocken - Vom Schiefer 2020, Weingut Ansgar Clüsserath
(Theis Vine)
2021 Rodrigo Méndez, Albariño Cìes, Rias Baixas
(Kjær & Sommerfeldt)
2. servering
Langtidsstegt Grambogård-gris serveret med grillede, nye gulerødder, nye løg med brunet smør, løgsauce, tallerkensmækker og pommes Anna.
Vine
2019 Pian Romualdo Barbera d´Alba, D.O.C.
Prunotto Estate
(H.J. Hansen Vin)
Chianti Classico 2019, Castello di Querceto
(Theis Vine)
3. servering
Arla Unikas ”Sort Himmel” på belgisk maltvaffel med svampecreme, brombær og svampestøv
Vine
Crozes-Hermitage Blanc aux Betises 2020, Domaine les Bruyeres
(Bichel Vine)
Justinos Madeira Wines Fine Dry
(Laudrup Vin)
4. servering
Hvid chokolademoussekage med valnøddebund og ribsgelé, hvid ribssorbet og bronzefennikel
Vin
Cuvee Chérie Demi-Sec NV, Nyetimber
(H.J.Hansen Vin)
Efterfest
Champagnebar
(L'ESPRIT DU VIN)Champagnebar I - Velkomst
- PHILIPPE LANCELOT - 2017 Les Hauts d'Epernay Extra Brut - Biodynamique
- PHILIPPE LANCELOT - 2016 Fine Fleur · Blanc de Blancs - Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique
- PHILIPPE LANCELOT - 2015 Grand Cru Cramant · Blanc de Blancs - Extra Brut · Biodynamique sans soufre ajouté
- PHILIPPE LANCELOT - 2014 Bas de Saran · Blanc de Blancs Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique sans soufre ajouté
- PHILIPPE LANCELOT - 2009 Blanc de Blancs Grand Cru · Brut · Biodynamique - Magnum
- PHILIPPE LANCELOT - 2009 Blanc de Blancs - Vieilles Vignes · Grand Cru · Brut · Biodynamique - Magnum
- PHILIPPE LANCELOT - 2008 Bas de Saran · Blanc de Blancs - Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique - Magnum
- PHILIPPE LANCELOT - 2008 Rosé des Lys - Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique - Magnum
Champagnebar II - Efterfest
- FLEURY ‘Rosé de Saignée’ Brut · Courteron · Biodynamique - Magnum
- DE SOUSA Rosé Brut · Grand Cru Avize & Aÿ · Biodynamique
- MARGUET ‘Shaman 16’ Rosé Brut Nature · Grand Cru Ambonnay · Biodynamique - Magnum
- FLEURY ‘Blanc de Noirs’ Brut · Courteron · Biodynamique
- DE SOUSA ‘Avec le Temps’ Extra Brut · Grand Cru Avize · Conversion biodynamique
- MARGUET ‘Yuman 19’ Blanc de Blancs Brut Nature · Premier Cru · Biodynamique
- FLEURY ‘Fleur de l'Europe ’ Extra Brut Nature · Courteron · Biodynamique - Magnum
- DE SOUSA ‘Blanc de Blancs Réserve’ Brut · Grand Cru Avize · Biodynamique - Magnum
- MARGUET ‘Shaman 17 ’ Brut Nature · Grand Cru Ambonnay · Biodynamique - Magnum
- FLEURY PERE & FILS · 1997 Cépages Blancs Millésimé Extra Brut - Magnum
Prisreception ved ÅRETS RET 2020
De nominerede og vinderne af Årets Ret 2020 hyldes i forbindelse med en prisreception
søndag den 29. august 2021.
Program
Kl. 16:00 - 16:20 - Velkomstområde med snacks, champagne-, vin- & kaffebar - og mulighed for at hilse på alle deltagere
Kl. 16:20 - 17.00 - Kåring af Årets Ret i hovedkategorien: "HAV", samt særpriserne "Betjening", "Udskænkning" og "Bar"
Kl. 17:00 - 17:45 - Snacks, champagne-, vin- & kaffebar + netværk
Kl. 17:45 - 18:30 - Kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: "LAND" og "SØDT & OST", samt særpriserne "Smørrebrød" og "Bistro"
Kl. 18:00 - 19:00 - Snacks, champagne-, vin- & kaffebar + netværk
søndag den 29. august 2021.
Program
Kl. 16:00 - 16:20 - Velkomstområde med snacks, champagne-, vin- & kaffebar - og mulighed for at hilse på alle deltagere
Kl. 16:20 - 17.00 - Kåring af Årets Ret i hovedkategorien: "HAV", samt særpriserne "Betjening", "Udskænkning" og "Bar"
Kl. 17:00 - 17:45 - Snacks, champagne-, vin- & kaffebar + netværk
Kl. 17:45 - 18:30 - Kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: "LAND" og "SØDT & OST", samt særpriserne "Smørrebrød" og "Bistro"
Kl. 18:00 - 19:00 - Snacks, champagne-, vin- & kaffebar + netværk
Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever og faglærer præsenterer en flot snack-menu med 20 snacks.
Bio Champagnebar
|
Vinbar
|
|
SPANIEN
ITALIEN
FRANKRIG
PETER SISSECK
|
Champagnebaren præsenteres af L'ESPRIT DU VIN
|
Vinbaren præsenteres af L'ESPRIT DU VIN & Laudrup Vin
|
Vand leveres af San Pellegrino/Acqua Panna
|
Kaffebaren præsenteres af Coffee by Storm
|
Prisfesten & Gallamiddag ved ÅRETS RET 2019
Program 1. september 2019
Fra kl. 17.00 - Velkomstområde "Fra os i Thy", Snack, Ølbar, Champagnebar Kl. 18.45 - Gallamiddag & Prisfest - menutema "Fra os i Thy" inkl. kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: HAV, LAND og SØDT & OST, samt Årets Særpriser: Bistro, Udskænkning, Betjening, Smørrebrød & Bar. Kl. 23.00 - Efterfest Kl. 01.00 - Godnat og tak for i år. Gallamenu & Vinmenu 2019Hotel- og Restaurantskolen i Valby har i samarbejde med "Fra os i Thy"
udviklet menuen - og står i spidsen for gallamiddagen. Råvare af højeste kvalitet kommer fra passionerede producenter i Thy og Hanstholm-området. Snack
Salat af blåmuslinger med spidskål Røget hjort med peberrod, Hjorte-spegepølse Østers med havtorn/glaskål, Østers med vinagreitte Souffle af mørksej med kål Champagnebar, ølbar 1. forret Pocheret dansk blæksprutte Serveret i lys bouillon 2016 Louro Godello Valdeorras Rafael Palacios 2016 Abadia de San Campio, Albariño 'Mariñero' · Rías Baixas · Magnum 2. forret Glasbagt torsk Serveret med beder, fiskefumet & smør med urter fra Thy 2016 Terras Gauda · Rías Baixas O Rosal · Magnum Hovedret Pocheret kylling Serveret med jomfruhummer, croquette & sølvbeder Samt sauce med speltøl 2015 Chat Sauvage Pinot Noir 2017 Guimaro Finca Meixeman Ribera Sacra Oste Kornblomst med rødløg Røget Vesterhav med nødder Fyrtårn med hvid chokolade Rød kloster med hyben Serveret med 2 slags knækbrød Vin de France (2018) Cuvée Sweet dreams, Julie et Toby Bainbridge (Transporteret med Sejlskibet Nordlys til Knippelsbro) Desserter Parfait af whisky med karamel & malt Vandbakkelse med citron & krondild Entremet af økologisk mørk chokolade med solbær Mousse af bær Signaturchokolade med smag af Thy Kaffebar Gallamenu og vine 2018Velkomst
Snack: surdejs sticks, skinke & tang Velkomstdrik: Copenhagen Distillery Gin (økologisk Bay Leaf Gin) & Tonic (Fat Dane) *** Tomatconsommé med grønt & urter Haart to Haart Riesling, Mosel. MGM *** Dampet fisk med kål & citronsauce 2017 Pfaffl Wein 1 Riesling/Grüner Veltliner/Pinot Blanc, Weingutt Pfaffl, Østrig *** Gris på 3 måder, grønt & syltede syrlige bær 2017 Domaine Mas Baux La Vie en Rouge IGP, Syrah, Côtes Catalanes, Languedoc Roussillon & 2016 Las Tres Filas, Bodegas Marayo, Bierzo, Castilla Y Leon *** Røde Mor Græs-mælksost & Økologisk Naturgræs-mælksost med tilbehør Vincent Eymann Blanc de Pinot Noirs Extra-Brut, Pfalz - Biodynamisch *** Hvid chokolade & æblevarianter Frederiksdal RØD *** Vand til Gallamiddagen kommer fra ISKILDE og San Pellegrino/Acqua Panna Champagnebar 2018ved L'Esprit du Vin
FLEURY PERE & FILS Rosé de Saignée Brut ¤ Magnum Courteron ~ Biodynamique ~ WWF *** DE SOUSA & FILS Rosé Brut Avize ~ Biodynamique *** MARGUET PERE & FILS SHAMAN 14 Rosé ¤ Brut Nature Grand Cru ~ Biodynamique Nature sans dosage & SO2 *** FLEURY PERE & FILS Blanc de Noirs Brut ¤ Jeroboam ~ WWF Courteron ~ Biodynamique *** DE SOUSA & FILS Blanc de Blancs Brut Réserve ¤ Magnum Grand Cru Avize ~ Biodynamique *** MARGUET PERE & FILS SHAMAN 13 ¤ Brut Nature Grand Cru ~ Biodynamique Nature sans dosage & SO2 *** FLEURY PERE & FILS Sonate 2011 ~ Extra Brut Nature Biodynamique ~ Sans SO2 *** DE SOUSA & FILS Cuvée des Caudalies {1995 ~ 2011} Grand Cru Avize ~ Biodynamique *** MARGUET PERE & FILS Ambonnay 2011 Vieilles Vignes ¤ Brut Nature Grand Cru Ambonnay ~ Biodynamique Nature sans dosage & SO2 *** JACQUES SELOSSE Blanc de Blancs Brut Initial Grand Cru Avize Kaffebarved The Coffee Collective
|
Anmelderne motiverer deres afgørelse og gæster hjælper med afsløringen af årets vinder
En unik sammensat gourmet-menu bestående af særligt udvalgt råvarer fra en fødevareregion serveres for gæsterne