Danske Madanmeldere
  • Forside
  • Årets Ret
    • Nominerede/vindere
    • Konkurrenceprogram
    • Prisfest/Gallamiddag
    • Samarbejdspartnere
    • Vurderingskriterier
    • Ærespris
    • Pressefoto
  • Foreningen
  • Bestyrelsen
  • Kontakt

Prisfesten & Gallamiddag ved ÅRETS RET 2022

En unik oplevelse

Gallamiddagen & Prisfesten er kulminationen på ÅRETS RET.
Her serveres Gallamenu inkl. vinmenu, og ​de nominerede + vinderne af ÅRETS RET hyldes ​af de 320 gæster
Program 28. augst 2022

Fra kl. 17.00 - Velkomstområde med Snack-menuer, Champagnebar I, Kaffebar
Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever og faglærer præsenterer en flot snack-menu.

Kl. 18.30 - Gallamiddag & Prisfest
Aftenens konferencier: Lars Hjortshøj

Kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: HAV, LAND og SØDT & OST, samt
Årets Særpriser: Bistro, Udskænkning, Betjening, Smørrebrød & Bar.

Kl. 22.30 - 23.00 Kort "stræk ben"-pause
​
Kl. 23.00 - Efterfest med Champagnebar II

Kl. 01.00 - Godnat og tak for i år.


Menuen er udarbejdet af Hotel- og Restaurantsskolens kokkeelever og faglærer
​​SNACKS
Jomfruhummer – Røde stikkelsbær – 
Arla Unika ”Krondild - Muslinger
​Champagnebar
​(L'ESPRIT DU VIN)

1. servering
Rimmet hvid fisk fra Hanstholm med sprød kål, grillet agurk, fennikel og kærnemælkssauce
Vine

Riesling Trocken - Vom Schiefer 2020, Weingut Ansgar Clüsserath
(Theis Vine)
2021 Rodrigo Méndez, Albariño Cìes, Rias Baixas 
(Kjær & Sommerfeldt)

2. servering
Langtidsstegt Grambogård-gris serveret med grillede, nye gulerødder, nye løg med brunet smør, løgsauce, tallerkensmækker og pommes Anna.
Vine

2019 Pian Romualdo Barbera d´Alba, D.O.C.
Prunotto Estate
(H.J. Hansen Vin)
​Chianti Classico 2019, Castello di Querceto
(Theis Vine)
​

3. servering
Arla Unikas ”Sort Himmel” på belgisk maltvaffel med svampecreme, brombær og svampestøv
Vine

Crozes-Hermitage Blanc aux Betises 2020, Domaine les Bruyeres
(Bichel Vine)
Justinos Madeira Wines Fine Dry
​(Laudrup Vin)

4. servering
Hvid chokolademoussekage med valnøddebund og ribsgelé, hvid ribssorbet og bronzefennikel
Vin

Cuvee Chérie Demi-Sec NV, Nyetimber
(H.J.Hansen Vin)

Efterfest
​​Champagnebar
​(L'ESPRIT DU VIN)
Champagnebar I​ - Velkomst
  • PHILIPPE LANCELOT - 2017 Les Hauts d'Epernay Extra Brut - Biodynamique
  • PHILIPPE LANCELOT - 2016 Fine Fleur · Blanc de Blancs - Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique
  • PHILIPPE LANCELOT - 2015 Grand Cru Cramant · Blanc de Blancs - Extra Brut · Biodynamique sans soufre ajouté
  • PHILIPPE LANCELOT - 2014 Bas de Saran · Blanc de Blancs Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique sans soufre ajouté
  • PHILIPPE LANCELOT - 2009 Blanc de Blancs Grand Cru · Brut · Biodynamique - Magnum
  • PHILIPPE LANCELOT - 2009 Blanc de Blancs - Vieilles Vignes · Grand Cru · Brut · Biodynamique - Magnum
  • PHILIPPE LANCELOT - 2008 Bas de Saran · Blanc de Blancs - Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique - Magnum
  • PHILIPPE LANCELOT - 2008 Rosé des Lys - Grand Cru · Extra Brut · Biodynamique - Magnum

Champagnebar II - Efterfest
  • FLEURY ‘Rosé de Saignée’ Brut · Courteron · Biodynamique - Magnum
  • DE SOUSA Rosé Brut · Grand Cru Avize & Aÿ · Biodynamique
  • MARGUET ‘Shaman 16’ Rosé Brut Nature · Grand Cru Ambonnay · Biodynamique - Magnum
  • FLEURY ‘Blanc de Noirs’ Brut · Courteron · Biodynamique
  • DE SOUSA ‘Avec le Temps’ Extra Brut · Grand Cru Avize · Conversion biodynamique
  • MARGUET ‘Yuman 19’ Blanc de Blancs Brut Nature · Premier Cru · Biodynamique
  • FLEURY ‘Fleur de l'Europe ’ Extra Brut Nature · Courteron · Biodynamique - Magnum
  • DE SOUSA ‘Blanc de Blancs Réserve’ Brut · Grand Cru Avize · Biodynamique - Magnum
  • MARGUET ‘Shaman 17 ’ Brut Nature · Grand Cru Ambonnay · Biodynamique - Magnum
  • FLEURY PERE & FILS · 1997 Cépages Blancs Millésimé Extra Brut - Magnum​
​(L'ESPRIT DU VIN)

Prisreception ved ÅRETS RET 2020

De nominerede og vinderne af Årets Ret 2020 hyldes i forbindelse med en prisreception
​søndag den 29. august 2021.


​Program
Kl. 16:00 - 16:20 - Velkomstområde med snacks, champagne-, vin- & kaffebar - og mulighed for at hilse på alle deltagere
Kl. 16:20 - 17.00 - Kåring af Årets Ret i hovedkategorien: "HAV", samt særpriserne "Betjening", "Udskænkning" og "Bar" 
Kl. 17:00 - 17:45 - Snacks, champagne-, vin- & kaffebar + netværk
Kl. 17:45 - 18:30 - K
åring af Årets Ret i hovedkategorierne: "LAND" og "SØDT & OST", samt særpriserne "Smørrebrød" og "Bistro"
Kl. 18:00 - 19:00 - ​Snacks, champagne-, vin- & kaffebar + netværk
Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever og faglærer præsenterer en flot snack-menu med 20 snacks.

Bio Champagnebar
Vinbar
  • ​FLEURY ‘Rosé de Saignée’ Brut · Courteron · Biodynamique/ Magnum
  • DE SOUSA Rosé Brut · Grand Cru Avize & Aÿ · Biodynamique
  • MARGUET ‘Shaman 16’ Rosé Brut Nature · Grand Cru Ambonnay · Biodynamique/Magnum

  • FLEURY ‘Blanc de Noirs’ Brut · Courteron · Biodynamique
  • DE SOUSA ‘Avec le Temps’ Extra Brut · Grand Cru Avize · Conversion biodynamique
  • MARGUET ‘Yuman 18’ Blanc de Blancs Brut Nature · Premier Cru · Biodynamique/Magnum

  • FLEURY ‘Fleur de l'Europe ’ Extra Brut Nature · Courteron · Biodynamique/Magnum
  • DE SOUSA ‘Blanc de Blancs Réserve’ Brut · Grand Cru Avize · Biodynamique/Magnum
  • MARGUET ‘Shaman 17 ’ Brut Nature · Grand Cru Ambonnay · Biodynamique/Magnum
​
  • JACQUES SELOSSE ‘Initial’ Extra Brut · Grand Cru Avize
​SPANIEN
  • Bimbache El Hierro Blanco
  • Bimbache El Hierro Tinto
  • Jose Garcia Unculin Tinto
  • Jose Garcia Unculin blanco
 
ITALIEN
  • La Vedetta Langhe Nebbiolo DOC
  • La Vedetta Swanti Vino Rosso
 
FRANKRIG
  • Domaine Gauby Catalanes Blanc
  • Domaine Gauby Catalanes Rouge
PETER SISSECK
  • Fino 'Viña Corrales', Pago Balbaína, Jerez - Bottled Spring 2021 'en rama'
  • PSI - Ribera del Duero
  • LA FLEUR DE ROCHEYRON, Saint-Emilion Grand Cru, Château Rocheyron
  • DOMINIO DE PINGUS, Flor de Pingus, Magnum - Ribera del Duero
  • DOMINIO DE PINGUS, Flor de Pingus - sin SO2 - Ribera del Duero
​Champagnebaren præsenteres af L'ESPRIT DU VIN
Vinbaren præsenteres af L'ESPRIT DU VIN & Laudrup Vin
Vand leveres af San Pellegrino/Acqua Panna
Kaffebaren præsenteres af Coffee by Storm

Prisfesten & Gallamiddag ved ÅRETS RET 2019

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Program 1. september 2019

Fra kl. 17.00 - Velkomstområde "Fra os i Thy", Snack, Ølbar, Champagnebar

Kl. 18.45 - Gallamiddag & Prisfest - menutema "Fra os i Thy"
inkl. kåring af Årets Ret i hovedkategorierne: HAV, LAND og SØDT & OST, samt
Årets Særpriser: Bistro, Udskænkning, Betjening, Smørrebrød & Bar.

Kl. 23.00 - Efterfest
Kl. 01.00 - Godnat og tak for i år.

Gallamenu & Vinmenu 2019

Hotel- og Restaurantskolen i Valby har i samarbejde med "Fra os i Thy"
​udviklet menuen - og ​står i spidsen for gallamiddagen.
​
Råvare af højeste kvalitet kommer fra passionerede producenter
​ i Thy og Hanstholm-området.
Snack
Salat af blåmuslinger med spidskål
Røget hjort med peberrod, Hjorte-spegepølse
Østers med havtorn/glaskål, Østers med vinagreitte
Souffle af mørksej med kål
Champagnebar, ølbar

1. forret
Pocheret dansk blæksprutte
Serveret i lys bouillon
2016 Louro Godello Valdeorras Rafael Palacios
2016 Abadia de San Campio, Albariño 'Mariñero' · Rías Baixas · Magnum​

2. forret
Glasbagt torsk
 Serveret med beder, fiskefumet & smør med urter fra Thy
2016 Terras Gauda · Rías Baixas O Rosal · Magnum

Hovedret
Pocheret kylling
Serveret med jomfruhummer, croquette & sølvbeder
Samt sauce med speltøl
2015 Chat Sauvage Pinot Noir
2017 Guimaro Finca Meixeman Ribera Sacra

Oste
Kornblomst med rødløg
Røget Vesterhav med nødder
Fyrtårn med hvid chokolade
Rød kloster med hyben
Serveret med 2 slags knækbrød
Vin de France (2018) Cuvée Sweet dreams, Julie et Toby Bainbridge
(Transporteret med Sejlskibet Nordlys til Knippelsbro)


Desserter
Parfait af whisky med karamel & malt
Vandbakkelse med citron & krondild
Entremet af økologisk mørk chokolade med solbær
Mousse af bær
Signaturchokolade med smag af Thy
Kaffebar

Gallamenu og vine 2018

Velkomst

Snack: ​surdejs sticks, skinke & tang
Velkomstdrik:
Copenhagen Distillery Gin (økologisk Bay Leaf Gin) & Tonic (Fat Dane)

***
Tomatconsommé med grønt & urter
Haart to Haart Riesling, Mosel. MGM

***
​Dampet fisk med kål & citronsauce
2017 Pfaffl Wein 1 Riesling/Grüner Veltliner/Pinot Blanc, 
Weingutt Pfaffl, Østrig


***
Gris på 3 måder, grønt & syltede syrlige bær
2017 Domaine Mas Baux La Vie en Rouge IGP, Syrah, Côtes Catalanes,
Languedoc Roussillon
&

2016 Las Tres Filas, Bodegas Marayo, Bierzo, Castilla Y Leon

​***
Røde Mor Græs-mælksost & Økologisk Naturgræs-mælksost med tilbehør
Vincent Eymann Blanc de Pinot Noirs Extra-Brut, Pfalz - Biodynamisch

***
Hvid chokolade & æblevarianter
Frederiksdal RØD

​***
​
Vand til Gallamiddagen kommer fra ISKILDE og San Pellegrino/Acqua Panna

Champagnebar 2018

ved L'Esprit du Vin

FLEURY PERE & FILS
Rosé de Saignée Brut ¤ Magnum
Courteron ~ Biodynamique ~ WWF
***
DE SOUSA & FILS
Rosé Brut
Avize ~ Biodynamique
***
MARGUET PERE & FILS
SHAMAN 14 Rosé ¤ Brut Nature
Grand Cru ~ Biodynamique
Nature sans dosage & SO2
***
FLEURY PERE & FILS
Blanc de Noirs Brut ¤ Jeroboam ~ WWF
Courteron ~ Biodynamique
***
DE SOUSA & FILS
Blanc de Blancs Brut Réserve ¤ Magnum
Grand Cru Avize ~ Biodynamique
***
MARGUET PERE & FILS
SHAMAN 13 ¤ Brut Nature
Grand Cru ~ Biodynamique
Nature sans dosage & SO2
***
FLEURY PERE & FILS
Sonate 2011 ~ Extra Brut Nature
Biodynamique ~ Sans SO2
***
DE SOUSA & FILS
Cuvée des Caudalies {1995 ~ 2011}
Grand Cru Avize ~ Biodynamique
***
MARGUET PERE & FILS
Ambonnay 2011 Vieilles Vignes ¤ Brut Nature
Grand Cru Ambonnay ~ Biodynamique
Nature sans dosage & SO2
***
JACQUES SELOSSE
Blanc de Blancs Brut Initial
Grand Cru Avize

Kaffebar

ved The Coffee Collective


Anmelderne motiverer deres afgørelse og gæster hjælper med afsløringen af årets vinder
Picture
En unik sammensat gourmet-menu bestående af særligt udvalgt råvarer fra en fødevareregion serveres for gæsterne
Picture
Tilbage til Årets Ret
Danske Madanmeldere
Bestyrelsen
Foreningen
Kontakt
Årets Ret
Nominerede
Program

Gallamiddag
Sponsorer
Tidligere år
Picture
Alle fotos og tekst - Copyright 2022 Danske Madanmeldere
Fotografer: Flemming Gernyx, Henrik Freek, Rolf Konow. Poul Kofod &
​Søren Gammelmark