BEMÆRK at vi 2020 ikke får mulighed for at gennemføre prisfest og gallamiddagen i forbindelse med Årets Ret.
Det betyder også at vi ikke uddeler Æresprisen, da vi ikke kan fejre prismodtageren behørigt som vi gerne vil.
Det betyder også at vi ikke uddeler Æresprisen, da vi ikke kan fejre prismodtageren behørigt som vi gerne vil.
Søren GerickeSom kok har Søren Gericke brudt grænser, vist nye veje og inspireret sine fagfæller gennem mere end 40 år. Han har altid brændt for gastronomien, og er i dag som for 40 år siden et menneske, som evner at formidle sin madglæde med samme kraft som et blussende Sankt Hans bål. Tidens store kokke beundrer Søren Gericke for hans pioneradfærd og hans betydning for branchen.
|
Michel Michaud - Æresprisen 2019Hvis der er en person på den danske danske restaurantscene, som har staying power, så er det Michel Michaud. Michel startede på kokkeskole i Tarbes som i 13-årig og i dag stadig aktiv i en alder 73.
Michaud i 1971 blev den første køkkenchef på Falsled Kro på Fyn, der siden er gået over i Danmarkshistorien som landets første ægte gourmetrestaurant. Michaud cementerede positionen som manden, der førte det høje franske køkken til det flade Danmark, da han fem år senere var med til at åbne Kong Hans. De sidste 15 år har Michaud huseret på Skagen, ikke mindst på Ruths, men filosofien er den samme. Michaud lægger ikke skjul på, at hans køkken aldrig har været særlig sofistikeret. Kokkens force er den rene, koncentrerede velsmag, opnået gennem præcist kokkehåndværk og ved at insistere på ultimative råvarer. Selv siger kokken - som hader ost (fordi den lugter) og alkoholisme (som han har set nok af på restauranter i ud- og indland) - at han ville ønske, at han havde en større kæft og var bedre til at sprede budskabet. “Jeg ville gerne have haft ti procent af Søren Gericke og ti procent af Claus Meyer,” som chefen selv udtrykker det. |
Claus Meyer - Æresprisen 2018Siden Claus Meyer i 1991 første gang tonede frem på TV-skærmen med ”Meyers Køkken” på DR1 har madentreprenøren i tre årtier været hér, dér og alle vegne i dansk gastronomi fra kantine til haute cuisine. Hvor Meyers aktiviteter forretninger i starten handlede om at importere franske kvalitetsprodukter, er initiativet siden gået i retning af at udvikle det nordiske køkken. Ikke mindst grundlæggelsen af Noma i 2003 hører Meyers største fortjenester, ligesom afholdelsen af Nordisk køkkensymposium og siden hen en række unikke tiltag med introduktion af fødevare, sociale initiativer rundt omkring i verden og nye restauranter. I anerkendelse af denne store indsat tildeles Claus Meyer Danske Madanmelderes “Ærespris 2018”.
|
Søren Brandt Wiuff - Æresprisen 2017Søren Brandt Wiuff er en sjælden plante i Danmarks astronomiske urtehave. Han er alt det, de store grøntproducenter ikke er. Lydhør
overfor kokkene som bruger hans produkter, kompromisløs når det handler om at fremelske den bedste smag og flittig så det grænser til det selvdestruktive. Vi kan takke Søren Bondemand (som restaurant Tyvenkokkenhanskoneoghendeselsker kaldte Søren for 20 år siden, da de var blandt de første, som satte Søren Wiuff på kortet) for et udvalg af helt fremragende grøntsager, fra asparges til minimajs, der har været med til at nære den enorme vækst, som dansk gastronomi har oplevet på det kvalitative felt. I anerkendelse af denne store indsats tildeles Søren Wiuff Danske Madanmelderes "Ærespris 2017". |
Tidligere modtager af Danske Madanmelderes "Ærespris"
- Jan Restorff, Søllerød Kro
- Francis Cardenau, Le Sommelier