De nominerede og vinderne til Årets Ret 2024 er:
Kategorien HAV
Kategorien LAND
Kategorien SØDT
Nominerede i Særpriskategorierne 2024
Kategorien BISTRO
Kategorien BETJENING
Kategorien UDSKÆNKNING
Kategorien SMØRREBRØD
Kategorien BAR
Se også Facebook
Kategorien HAV
- Nikolai Nørregaard, Kadeau: Rå rejer & henkogte frugter
- Sebastian Jiménez, RÆST, Færøerne: Søtunge Aguachile
- VINDER: Anders Holm, Villa Vest: Smørfede Rå Rejer
- Eric Vildgaard, Jordnær: Chawanmushi med kongekrabbe, søpindsvin og caviar
- Kristian Baumann, KOAN: Koreansk surf’n’turf med jomfruhummer & ribeye
Kategorien LAND
- Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Jordskokker, Miso & Hyldeblomst
- Nicolai Nørregaard, Kadeau: Salat af skud fra haven
- Christian Arpe, Formel B: Kål & Morkler
- VINDER: Kristian Baumann, KOAN: Blodbudding med solbær
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Morkler, porrer & grisetæer
Kategorien SØDT
- Christian Marquard & Andrea Calducci, CALMA: Sorbet af ristet cacao med olivenolie og kapers
- Jonas Franck, tidl. CLEO: Olivenolie sorbet med mezcal
- Brett Lavender, ARK: Is på ristet ris med sprødt sand
- VINDER: Claus Henriksen, MOTA: Hummerchokolade med mandelis
- Søren Selin, AOC: Blomme med fløde
Nominerede i Særpriskategorierne 2024
Kategorien BISTRO
- VINDER: Calma
- Locale 21
- Paesano
Kategorien BETJENING
- VINDER: Mads Battlefeld, Sushi Anaba
- Kristine Slott Olsen, Calma
- Katja Holm Kjærgaard Olsen, Kong Hans
Kategorien UDSKÆNKNING
- VINDER: Alberto Segade, Kadeau
- Nicolai Martens, Calma
- Ava Mees List, Noma
Kategorien SMØRREBRØD
- Judie, Kbh.
- VINDER: ANX, Aarhus
- Mapak, Aalborg
Kategorien BAR
- Vinfar
- VINDER: Apéro
- Paradiso
Se også Facebook
De nominerede og vinderne til Årets Ret 2023 var:
Kategorien HAV
Kategorien LAND
Kategorien SØDT
Nominerede i Særpriskategorierne 2023
Kategorien BISTRO
Kategorien BETJENING
Kategorien UDSKÆNKNING
Kategorien BAR
Se også Facebook
Kategorien HAV
- Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel: Jomfruhummer & gulerod
- Christian Nurup, Restaurant Bühlmann: Hummerklo & oscietra caviar
- VINDER: Christoffer Sørensen, Studio: Blæksprutte & agurk
- Rasmus Munk, Alchemist: Lobster Claw
- Kristian Baumann, Koan: Tofu, caviar & tørret jordbær
Kategorien LAND
- Christoffer Sørensen, Studio: Gråandebryst, rødbede, kirsebær, sechuanpeber
- Asger Klausen, tidl. Restaurant June: Grillede beder & blomme
- René Redzepi, noma: Rensdyrbrissel
- Anders Holm, Villa Vest: Østershatte, Østerssauce, Østersblade
- VINDER: Poul Andrias Ziska, KOKS: Fjeldrype, rensdyrspæk & sortebær
Kategorien SØDT
- Thomas Wetle Andersen og Bjarke Graversen, VesterVenners Badehotel Strandgården: Nobilis gran, mjødurt, rabarber & jordbær
- Nicolas Min Jørgensen, TRI: Rørhatte-is, harpikssyltede fyrrekogler & trøfler
- VINDER: Nicolai Nørregaard, Kadeau: Skaldyrs-is
- Jens Vincent, Domæne: Egetræmousse, brombær, chokolade, kartoffelchips & valnød
- Claus Henriksen, MOTA: Desserten Mota
Nominerede i Særpriskategorierne 2023
Kategorien BISTRO
- VINDER: JUJU, Kbh.
- Pauli, Kbh.
- Resto Bar, Kbh.
Kategorien BETJENING
- Kristina Bengtson, Kilden i Tivoli, Kbh.
- Marc van Hauen, Restaurant Janice, Kbh.
- VINDER: Niklas Ebbe, tidl. Restaurant Haidan, Kbh.
Kategorien UDSKÆNKNING
- Mads Magnus, tidl. Gaijin
- VINDER: Charlotte Haugaard, TRI
- Lasse Peder Nielsen, Koan
Kategorien BAR
- Capo, Aarhus
- Janice, Kbh.
- VINDER: Pavillon de Verre, Kbh.
Se også Facebook
ÅRETS RET 2022 - vinderne
Nomineringsfilm til ÅRETS RET 2022
Kategorierne: "HAV", "LAND" og "SØDT/OST"
|
|
|
Kategorierne for særpriser: "BISTRO", "UDSKÆNKNING", "BAR", "SMØRREBRØD" og "BETJENING"
|
|
|
|
|
Tillykke til de nominerede og vinderne i Årets Ret 2022!
Følg med her på siden og på Facebook
Kategorien HAV
- Vinder: Nicolaj Møller, Restaurant Treetop: Saltet Helleflynder, Dashi & Prunier Paris caviar
- Nick Curtin, Restaurant Alouette: Grillet havtaske, pighvarsauce, havtaskelever & citrongræsolie
- Christian Nurup, Restaurant Bühlmann: Hamachi med yuzu koshō, ikura & ponzu
- Rasmus Kofoed, Geranium: Selleri, røget torskerogn, fermenteret fløde, kaviar
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Hummer, tomat, thai basilikum
Kategorien LAND
- Thomas Wetle Andersen, VesterVenner/Læsø: Jakob Altenborgs små Ditta kartofler - Muld - Syltet solbærskud
- Christoffer Sørensen, Studio: Kalvetunge & hamp. Røget marv & solbær
- Vinder: Jack Cramer, Oke Ruths, Skagen: Vildt, ål, foie gras
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Tuber melanosporum, selleri, valnødder, sherry, Unika 30
- Søren Birch, ALIMENTUM: Karl-Johan, Thybo & pære
Kategorien SØDT/OST
- René Redzepi, noma: Kold creme med svensk safran, mexicansk chokolade & birkes-parliné
- Christoffer Sørensen, Studio: Vilde blåbær, røget vanilje & fermenteret honning
- Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Grillet rødgrød med is på solbærgrene & fermenteret honning
- Vinder: Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Kvædedesserten
- Rasmus Kofoed, Geranium: Multebær, græskar & hvid chokolade
Tillykke til alle nominerede i Særpriskategorierne
Kategorien BISTRO:
Kategorien BETJENING:
Kategorien UDSKÆNKNING:
Kategorien SMØRREBRØD:
Kategorien BAR:
Kategorien BISTRO:
- Vinder: Atelier 33, Aarhus
- Brasserie Prins, Kbh.
- Restaurant Bacchus, Odense
Kategorien BETJENING:
- Dennis Lak, Restaurant Struktur, Aalborg
- Sankt Annæ-tjenerholdet, Restaurant Sankt Annæ, Kbh.
- Vinder: Johan Brodersen, Restaurant Oke, Hotel Ruths, Skagen
Kategorien UDSKÆNKNING:
- Nadia Alexandrine, Restaurant Bühlmann, Aalborg
- Peter Fagerland, Dragsholm Slot, Hørve
- Vinder: Jesper Boelskifte, Restaurant Levi, Kbh.
Kategorien SMØRREBRØD:
- Vinder: Restaurant Palægade, Kbh.
- Boulevarden, Kbh.
- Restaurant Lumskebugten, Kbh.
Kategorien BAR:
- Propaganda, Kbh.
- Vinder: Bar'Vin, Kbh.
- Gedulgt, Aarhus
De nominerede og vinderne i ÅRETS RET & Særpriser 2020
Tillykke til de nominerede og vinderne!
Kategorien HAV:
Kategorien LAND:
Kategorien SØDT/OST:
Kategorien BISTRO:
Kategorien BETJENING:
Kategorien UDSKÆNKNING:
Kategorien SMØRREBRØD:
Kategorien BAR:
Kategorien HAV:
- Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Østerssalat
- Poul Andrias Ziska, KOKS: Jomfruhummer med tang & wasabi
- Rainer Gassner, Ti Trin Ned: Jomfruhummer og kaffesauce
- Anika Madsen, Fasangården pop-up, Makrel, hvide asparges og syltede solbærblade
- VINDER: René Redzepi/Mette Brink Søberg, noma: Peberbøf af aborre
Kategorien LAND:
- Rasmus Munk, Alchemist: The Pigeon
- René Redzepi, noma: Gråand
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Rehydreret Morkel
- VINDER: Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Grillet svinebryst ”secret spices”
- Matt Orlando, Amass: Tomater i røget tomatolie
Kategorien SØDT/OST:
- Anders Johst, Villa Vest: Jordbær & blæksprutte
- Kristian Baumann, 108: Is på sukkertang, caviar & hasselnøddeolie
- Yves Le Lay, à terre: Chèvre Chaud Tikka Masala
- VINDER: Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Pistacieis på havremælk med frugtig olivenolie
- Jesper Koch, Syttende: Jordbær med batak peber
Kategorien BISTRO:
- VINDER: Restaurant Maison
- Enomania
- Vesterøl, Læsø
Kategorien BETJENING:
- Laurène Malavasi, A Terre
- VINDER: Tina K. Vildgaard, Jordnær
- Hele holdet, LYST
Kategorien UDSKÆNKNING:
- Søren Ledet, Geranium - Angelika
- VINDER: Henrik Levinsen, Maison/Jah Izakaya
- Anders Vendelbo, Polly/Frank
Kategorien SMØRREBRØD:
- Møntergade
- VINDER: Restaurant HOS
- Det Røde Pakhus, Rønne
Kategorien BAR:
- VINDER: Den Vandrette
- S'vinbar
- Nr. 30, Nansensgade
De nominerede & vindere til ÅRETS RET & Særpriser 2019
Særpriskategori "BISTRO"
Særpriskategori "BETJENING"
Særpriskategori "UDSKÆNKNING"
Særpriskategori "BAR" (tidl. VINBAR)
Særpriskategori "SMØRREBRØD"
- Restaurant Anarki/København
- VINDER: Nam Social Dining & Drinks/Aalborg
- Restaurant Bacchus/Odense
Særpriskategori "BETJENING"
- Jose Santos/Mielcke & Hurtigkarl
- Jens Pedersen/ARO
- VINDER: Peter Fagerland/Dragsholm Slot
Særpriskategori "UDSKÆNKNING"
- Henrik Levinsen/tidl. Roxie
- VINDER: Nina Højgaard Jensen/Kong Hans
- Saftmenu/Moment - Rikke Storm Overgaard
Særpriskategori "BAR" (tidl. VINBAR)
- TATA/Hotel Sanders
- VINDER: Broaden & Build
- Rouge Oysters
Særpriskategori "SMØRREBRØD"
- Restaurant HOS
- Selma
- VINDER: Aamanns 1921
Hovedkategori "HAV"
Hovedkategori "LAND"
Hovedkategori "SØDT & OST"
- Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Hvide asparges, søsalat, knivmusling
- Kristian Arpe-Møller, Formel B: Rimmet kammusling med ærter, fermenteret tomatsaft og citrusurter
- VINDER: Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Rå kammusling, syltet hvid asparges & skovmyrer
- Søren Selin, AOC: Pære med gigas østers & kamille
- Anders Johst, Villa Vest: Østers fra Limfjorden, spidskål, stikkelsbær & persille
Hovedkategori "LAND"
- Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Lammefjords grøntsager, urter fra haven, sauce på fermenterede grøntsager
- Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Tørret knudekål med saltede hvide ribs, courgetter, sesam, Gl. Knas & syrnet fløde
- VINDER: René Redzepi & Mette Brink Søberg, noma: Knoldselleri-shawarma
- Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Soltørrede tomater & speget lammehjerte
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Oksemørbrad, rødbede, kaviar
Hovedkategori "SØDT & OST"
- Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus
- VINDER: Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
- Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg
- Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær fra haven, creme anglaise, peber & karameliseret citron
Nominerede til ÅRETS RET 2018
De nominerede & vinderneKategori "HAV"
1. Anders Johst, Villa Vest / Slethvar i tern, glaskål, røde stikkelsbær & syltede radiser 2. Andreas Bagh, Marchal, d’Angleterre / Jomfruhummere med artiskokker 3. Rene Redzepi, noma / Søpindsvin 4. Will Smith, Format / Let saltet makrel, yuzu kosho, stikkelsbær & sprød tang 5. VINDER Thorsten Schmidt, Barr / Torskehale Barmite Kategori "LAND"
1. VINDER Eric Vildgaard, Jordnær / Blomkål med kaviar 2. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro / Grillet oksehjertetomat med olivenhud 3. Søren Selin, AOC / Bagt løg med caviar & hyldeblomst 4. Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl / Kalvebrissel, brændt aubergine i svampe-ponzu med sudachi 5. Dennis Juhl Jensen, Textur / Fermenteret okse, saltet rogn, peberrod & sago Kategori "SØDT & OST"
1. Kasper Tind Hasse, Falsled Kro / "Æble" lavet af hvid chokolade med æblemos 2. Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl / Hybenrose med gedemælk 3. VINDER Matt Orlando, Amass / Raspberries, Sage, Toasted Porter Grain Cream 4. Kristian Baumann, 108 / Solbærsorbet med hasselnøddemælk 5. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro / Ølands-ost med havreflager ÅRETS SÆRPRISER 2018
BETJENING
UDSKÆNKNING
Smørrebrød (ny kategori 2018)
Vinbar (ny kategori 2018)
|
Det nye ÅRETS RET-trofæ
Foreningen Danske Madanmeldere har I samarbejde med kunstneren Anne Mette Borgkvist udviklet et helt nyt trofæ, en bronze statuette af fyldepen og gaffel. “Vi er stolte over at kunne overrække dette kunstværk, der symboliserer anmelderens arbejde, som jo handler om at smage, notere sig indtrykkene og formidle dem videre,” siger foreningens formand, gastronomiredaktør Ole Troelsø fra Børsen (2017). Årets Ret er Danske Madanmelderes årlige kåring af de bedste retter, serveret på danske restauranter i det forløbne år. Der er nomineret 15 retter til finalen. Samme aften kåres vinderne ved Årets Ret Prisfesten, og den nye statuette overrækkes til årets bedste retter i hovedkategorierne 'HAV', 'LAND', 'SØDT & OST' – og særpriser i kategorierne årets bedste 'BISTRO', 'BETJENING', 'UDSKÆNKNING', ‘SMØRREBRØD' og 'VINBAR'. |
De nominerede og vinderne Årets Ret 2017
KATEGORI HAV
Knivmuslinger, tagliatelle af frisk æble & nødder
Skærising, citrusfrugter & hemmelige krydderier
Kongekrabbe, saltet æggeblomme & fermenteret okse
VINDER: Skærising barbecue
Dansk tiarmet blæksprutte i eget blæk med quinoa, puré af græskar & ingefær
KATEGORI LAND
Små nye kartofler med smørret østersragout, kaviar & hampeolie
Gendigtet Waldorfsalat
Confiteret hvidkål med saltede kammuslinger
Stokke af romainesalat
VINDER: Selleri, havgus, skovmærke & hvide asparges
KATEGORI SØDT & OST
VINDER: Blomme med mere blomme & brun ost
Brændt blomme med skind & creme af blommesten
Hasselnød, kaffe, brændt chokolade, Karl Johan
Pistacie-mælk-timian
Is på hø-mælk fra Sønderjylland med rapsolie-bouillon på skov & havesyre
Knivmuslinger, tagliatelle af frisk æble & nødder
- Peter Steen Hansen & Anders Jensen, The Balcony Odense
Skærising, citrusfrugter & hemmelige krydderier
- Jonathan Berntsen, CLOU
Kongekrabbe, saltet æggeblomme & fermenteret okse
- Rene Redzepi, noma
VINDER: Skærising barbecue
- Søren Selin, AOC
Dansk tiarmet blæksprutte i eget blæk med quinoa, puré af græskar & ingefær
- Nicola Fanetti, Brace
KATEGORI LAND
Små nye kartofler med smørret østersragout, kaviar & hampeolie
- Dennis Juhl, tidl. Ruths Hotel/nu Textur, Aalborg
Gendigtet Waldorfsalat
- Brendon Walker, Veve
Confiteret hvidkål med saltede kammuslinger
- Claus Henriksen, Dragsholm Slot
Stokke af romainesalat
- Kristian Baumann, 108
VINDER: Selleri, havgus, skovmærke & hvide asparges
- Nicolai Nørregaard, Kadeau
KATEGORI SØDT & OST
VINDER: Blomme med mere blomme & brun ost
- Torsten Vildgaard, Restaurant Studio
Brændt blomme med skind & creme af blommesten
- Allan Poulsen, tidl. Restaurant Mejeriet
Hasselnød, kaffe, brændt chokolade, Karl Johan
- Matt Orlando, Amass
Pistacie-mælk-timian
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
Is på hø-mælk fra Sønderjylland med rapsolie-bouillon på skov & havesyre
- Eric Vildgaard, Restaurant Jordnær
Nominerede særpriser og vinderne Årets Ret 2017
BISTRO
- VINDER: Cafe Stranden, Henne Strand
- Palægade, København
- 108, København
BETJENING
- VINDER: Restaurant Frederikshøj, Aarhus
- Kresten Skeel Langvold, Brøndums Hotel, Skagen
- Simon Bjerre-Pedersen, Tabu, Aalborg
SNACK
- VINDER: Veve, København
- Tabu, Aalborg
- The Balcony, Odense C
UDSKÆNKNING
- VINDER: Christian Nedergaard, Admiralgade 26, København
- Luna Hjerming, Cicchetti, København
- Sabina Drachmann Sunne, S’Vinbar, Aarhus
De nominerede til ÅRETS RET 2016 og vinderne:
KATEGORI HAV
Hiddenfjords laks med syltet selleri, enebær, aroma & confiteret citron
Kammusling, røget marv, tørret okse & estragon
Vissen havesyre, kartoffel, blåmusling & røget rogn
VINDER: Fermenteret selleri & taskekrabbe
Hummerklo, butternut squash & vanilje
KATEGORI LAND
VINDER: Grøntsagsterrin, tomatvand & kamille
Perlehøne med farseret morkel, rødbede, solbær & morkelsky
Svinebryst med sort peber & koriander
Hare Royal
Små porrer, røget spæk, aromatiske urter, syltet vagtelæggeblomme & smeltet vesterhavsost
KATEGORI SØDT & OST
VINDER: Polynesisk vanille-is med variation af citrusfrugter
Oste, trøffel, croissant
Ananas, hvedegræs & lakrids
Rabarber Undercover
Kærnemælksgrød, spæde grankogler, lokal honning
KATEGORI HAV
Hiddenfjords laks med syltet selleri, enebær, aroma & confiteret citron
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
Kammusling, røget marv, tørret okse & estragon
- Jacob Burmølle-Jensen (tidl. Naert)
Vissen havesyre, kartoffel, blåmusling & røget rogn
- Nicolai Nørregaard, Kadeau
VINDER: Fermenteret selleri & taskekrabbe
- Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl
Hummerklo, butternut squash & vanilje
- Christian Gadient, tidl. Marchal, nu Spontan
KATEGORI LAND
VINDER: Grøntsagsterrin, tomatvand & kamille
- Nicolai Nørregaard, Kadeau
Perlehøne med farseret morkel, rødbede, solbær & morkelsky
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
Svinebryst med sort peber & koriander
- Christian Gadient, tidl. Marchal, nu Spontan
Hare Royal
- Michael Koch, Brdr. Koch
Små porrer, røget spæk, aromatiske urter, syltet vagtelæggeblomme & smeltet vesterhavsost
- Rasmus Kofoed, Geranium
KATEGORI SØDT & OST
VINDER: Polynesisk vanille-is med variation af citrusfrugter
- Christian Gadient, tidl. Marchal, nu Spontan
Oste, trøffel, croissant
- Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl
Ananas, hvedegræs & lakrids
- Michael Munk, Me Mu
Rabarber Undercover
- Kennet Hansen, Svinkløv Badehotel
Kærnemælksgrød, spæde grankogler, lokal honning
- Morten Frølich Rastad og Christoffer Norton, Domestic
Danske madanmeldere uddelte ÆRESPRISEN 2016 til: ERWIN LAUTERBACH
ÅRETS SÆRPRISER 2016
Vinderne af ÅRETS RET 2015:
KATEGORI HAV
KATEGORI LAND
KATEGORI SØDT & OST
ÅRETS SÆRPRISER BISTRO
BETJENING
UDSKÆNKNING
SNACK
|
De nominerede i ÅRETS RET 2014 - vinderne er markeret:
KATEGORI HAV
KATEGORI LAND
KATEGORI SØDT & OST
ÅRETS SÆRPRISER
BISTRO
BETJENING
UDSKÆNKNING
SNACK
KATEGORI HAV
- Saltet makrel med sennep og daggammelt brød
Bo Bech, Geist. - Rå kammusling med frossen fløde infuseret med
gran, sort trøffel og hvid ribssaft. Grønne enebær.
Torsten Vildgaard, Studio - Vinder: Torsk, kål, østers, hamp, brændt smør og ostevalle
Nicolai Nørregaard, Kadeau - Kammusling, rogn, artiskok og oliven
Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro - Hummer, æble, tang og dild
Jonathan Berntsen, Clou
KATEGORI LAND
- Tartar, stenbiderrogn og karseis
Brian Mark Hansen, Søllerød Kro - Konfiteret lammetunge, mælkeskind, kantareller
og haggissauce. Vivi Schou, Babette - Langtidsstegt svinebryst med syrnet hvidkål og
aromatisk sauce. Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel - Lammebryst, gulerod og lavendel
Matt Orlando, Amass - Vinder: Kartoffel, andehjerter og hvid ponzu
Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl
KATEGORI SØDT & OST
- Brændt jordskok
Søren Selin, AOC - Efterårsæbler fra Lilleø med grønne koriander
og timian. Verbena. Torsten Vildgaard, Studio - Vinder: Kartoffel og blomme.
Rene Redzepi, noma - Sort peberis, æble og karamel
Matt Orlando, Amass - Skyr, hybenrose, dild og agurk
Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl
ÅRETS SÆRPRISER
BISTRO
- Vinder: KUL
- POP - et spiseri
- Barbie
BETJENING
- Frederikshøj
- POP - et spiseri
- Vinder: Kadeau
UDSKÆNKNING
- Jacob Kochemba, tidl. Studio
- Vinder: Martin Bek, Formel B
- Brøndums Hotel
SNACK
- Ruths Hotel
- Kadeau
- Vinder: AOC
De nominerede i ÅRETS RET 2013 var (vinderne er markeret):
KATEGORI HAV
KATEGORI LAND
KATEGORI SØDT & OST
ÅRETS SÆRPRISER
BISTRO
BETJENING
UDSKÆNKNING
SNACK
ÅRETS ÆRESPRIS:
-------------------------------------------------------------------------------
DE NOMINEREDE I 2012 VAR (vinderne markeret med fed):
HAV:
LAND:
SØDT & OST:
KATEGORI HAV
- Knoldselleri & æbler som kompot, saft, bagte & pressede. Stegt torskerogn med røget spæk & bitre salater. Rasmus Grønbech, Grønbech & Churchill.
- Saltet slethvar, østers, persille, remmetang. Nicolai Nørregaard, Kadeau.
- Hvide Sande havtaske, citronconfit & Henne hvidløg. Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro.
- Kartofler kogt med fermenteret byg, Rene Redzepi, noma
- Stuvet pighvar & sprødt fiskeben. Med svenske morkler og brændælder. Thorsten Schmidt, Kähler Villa Dining/Villa Supreme.
KATEGORI LAND
- Blækspruttearme og andehjerter. Marinerede. Tørrede rødbeder, rispapir og koriander. Ronni Mortensen, Congo.
- Røget østers, svin og tyttebær. Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl.
- Røget ål & svenske sorte trøfler. Med skorzonerrødder og blødpølse. Thorsten Schmidt, Kähler Villa Dining/Villa Supreme.
- Brisler med kål og kakao. Jonathan/Alexander Berntsen, Clou.
- Vildt, røde blade og stængler. Rasmus Kofoed, Geranium.
KATEGORI SØDT & OST
- Jordskokker, kærnemælk, brunet smør, vild gulerod. Nicolai Nørregaard, Kadeau.
- Limfjordsporter - æble, kørvel & rugbrød. Jeppe foldager, Alberto K.
- Hindbærkugle med tørret skovmærke og sandkage, bornholmsk fløde og rødgrød. Daniel Kruse, Stammershalle.
- Æbledessert - æble med hvid chokolade, yoghurt, marengs og jernurt. Christian Ebbe, Søllerød Kro.
- Pære med kamille og timian. Søren Selin, AOC.
ÅRETS SÆRPRISER
BISTRO
- BROR
- Pluto
- Pony
BETJENING
- Kadeau, Rasmus og Magnus.
- Restaurationen, Bo Jacobsen.
- Alexander Berntsen, Clou.
UDSKÆNKNING
- Emil Gamrath, Alberto K.
- Alexander Elsner, tidl. Relæ, nu BROR.
- Jesper Marcussen, Pluto.
SNACK
- Mielcke og Hurtikarl.
- Geranium.
- Malling & Schmidt, Kähler Villa Dining/Villa Supreme
ÅRETS ÆRESPRIS:
- Jan Resdorff, Søllerød Kro
-------------------------------------------------------------------------------
DE NOMINEREDE I 2012 VAR (vinderne markeret med fed):
HAV:
- Blæksprutte, urter, bær, hybenrose
Claus Henriksen, Dragsholm Slot - Fjordrejer og rødbede
Bo Bech, Geist - Limfjordsøsters med salte stikkelsbær
René Redzepi, noma - Dansk blæksprutte og østers - æbler, kål og vilde urter
Nicolai Nørregaard/Theis Brydegaard, Kadeau Bornholm - Hummer, røgede asparges, ramsløg
Jacob Mielcke, Mielcke og Hurtigkarl
LAND:
- Kalvekæbe, trøffel, løvstikke og kartoffel
Jonas Mikkelsen, Frederiksminde - Grillede andehjerter med svampebouillon
Christian Ebbe, Søllerød Kro - Kalv med svampe og brændte løg (to serveringer)
Søren Selin, Alberto K - Bornholmsk spelt, unghanehjerter og kalvetunge - asier, løg og jernurt
Nicolai Nørregaard/Theis Brydegaard, Kadeau København - Gris med havgus, morkel og porre
Allan Poulsen, Nimb Louise
SØDT & OST:
- Forårsblomster " Nattefrost" krystaliseret timian & fløde på ged
Rasmus Kofoed, Geranium - Hvide asparges
Bo Bech, Geist - Myseost med bær
René Redzepi, noma - Citronfromage
Jonas Mikkelsen, Frederiksminde - Enebærbusk og ædelgran
Jacob Mielcke, Mielcke og Hurtigkar
SÆRPRISER:
BISTRO:
- Chai wong
- Mest, Aalborg
- Che Fe
BETJENING:
- Manfreds & Vin - Anders
- Bistro Nord
- Sabina Drachmann Sunne, Et Aarhus
UDSKÆNKNING:
- Jose Santos, Mielcke & Hurtigkarl
- Bistro Bock
- Mikkeller Ølbar
SNACK:
- Malling & Schmidt
- Kadeau
- Herman, 'Østers flow'