Danske Madanmeldere
  • Forside
  • Årets Ret
    • Nominerede/vindere
    • Konkurrenceprogram
    • Prisfest/Gallamiddag
    • Samarbejdspartnere
    • Vurderingskriterier
    • Ærespris
    • Pressefoto
  • Foreningen
  • Bestyrelsen
  • Kontakt
De nominerede og vinderne ​til Årets Ret 2024 er:

Kategorien HAV
  • Nikolai Nørregaard, Kadeau​: Rå rejer & henkogte frugter
  • Sebastian Jiménez, RÆST, Færøerne: Søtunge Aguachile
  • VINDER: Anders Holm, Villa Vest: Smørfede Rå Rejer
  • Eric Vildgaard, Jordnær: Chawanmushi med kongekrabbe, søpindsvin og caviar
  • ​Kristian Baumann, KOAN: Koreansk surf’n’turf med jomfruhummer & ribeye
​
​
Kategorien LAND​
  • Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Jordskokker, Miso & Hyldeblomst
  • Nicolai Nørregaard, Kadeau: Salat af skud fra haven​
  • Christian Arpe, Formel B: Kål & Morkler
  • VINDER: Kristian Baumann, KOAN​: Blodbudding med solbær
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Morkler, porrer & grisetæer
​
Kategorien SØDT
  • Christian Marquard & Andrea Calducci, CALMA: Sorbet af ristet cacao med olivenolie og kapers
  • Jonas Franck, tidl. CLEO: Olivenolie sorbet med mezcal
  • Brett Lavender, ARK: Is på ristet ris med sprødt sand
  •  VINDER: Claus Henriksen, MOTA​: Hummerchokolade med mandelis 
  • Søren Selin, AOC​: Blomme med fløde

​
Nominerede ​i Særpriskategorierne 2024
​
Kategorien BISTRO
  • VINDER: Calma
  • Locale 21
  • Paesano

Kategorien BETJENING
  • VINDER: Mads Battlefeld, Sushi Anaba
  • Kristine Slott Olsen, Calma
  • Katja Holm Kjærgaard Olsen, Kong Hans

Kategorien UDSKÆNKNING
  • VINDER: Alberto Segade, Kadeau
  • Nicolai Martens, Calma
  • Ava Mees List, Noma

Kategorien SMØRREBRØD​
  • Judie, Kbh.
  • VINDER: ANX, Aarhus
  • Mapak, Aalborg

Kategorien BAR​
  • Vinfar
  • VINDER: Apéro
  • Paradiso

Se også Facebook

De nominerede og vinderne ​til Årets Ret 2023 var:

Kategorien HAV
  • Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel: ​Jomfruhummer & gulerod​
  • Christian Nurup, Restaurant Bühlmann: Hummerklo & oscietra caviar​​
  • VINDER: Christoffer Sørensen, Studio: Blæksprutte & agurk
  • Rasmus Munk, Alchemist: Lobster Claw
  • ​Kristian Baumann, Koan: Tofu, caviar & tørret jordbær

​
​
Kategorien LAND​
  • Christoffer Sørensen, Studio: Gråandebryst, rødbede, kirsebær, sechuanpeber
  • Asger Klausen, tidl. Restaurant June: Grillede beder & blomme​
  • René Redzepi, noma: Rensdyrbrissel
  • Anders Holm, Villa Vest: Østershatte, Østerssauce, Østersblade
  • VINDER: Poul Andrias Ziska, KOKS: Fjeldrype, rensdyrspæk & sortebær

​
Kategorien SØDT
  • Thomas Wetle Andersen og Bjarke Graversen, VesterVenners Badehotel Strandgården: Nobilis gran, mjødurt, rabarber & jordbær
  • Nicolas Min Jørgensen, TRI: Rørhatte-is, harpikssyltede fyrrekogler & trøfler​
  • VINDER: Nicolai Nørregaard, Kadeau: Skaldyrs-is
  • Jens Vincent, Domæne: Egetræmousse, brombær, chokolade, kartoffelchips & valnød
  • Claus Henriksen, MOTA: Desserten Mota


​Nominerede ​i Særpriskategorierne 2023
​
Kategorien BISTRO
  • VINDER: JUJU, Kbh.
  • Pauli, Kbh.
  • Resto Bar, Kbh.

Kategorien BETJENING
  • Kristina Bengtson, Kilden i Tivoli, Kbh.
  • Marc van Hauen, Restaurant Janice, Kbh.
  • VINDER: Niklas Ebbe, tidl. Restaurant Haidan, Kbh.

Kategorien UDSKÆNKNING
  • Mads Magnus, tidl. Gaijin
  • VINDER: Charlotte Haugaard, TRI
  • Lasse Peder Nielsen, Koan

Kategorien BAR​
  • Capo, Aarhus
  • Janice, Kbh.
  • VINDER: Pavillon de Verre, Kbh.


Se også Facebook

ÅRETS RET 2022 - vinderne

Saltet Helleflynder, Dashi & Prunier Paris caviar
Nicolaj Møller, Restaurant Treetop
Vildt, ål, foie gras
Jack Cramer, Oke Ruths, Skagen
Kvædedesserten
Jacob Mielcke, Mielcke og Hurtigkarl
Bar'Vin, Kbh.
Johan Brodersen, Restaurant Oke, Hotel Ruths, Skagen
Atelier 33, Aarhus
Restaurant Palægade, Kbh.
Jesper Boelskifte, Restaurant Levi, Kbh

Nomineringsfilm til ÅRETS RET 2022

Kategorierne: "HAV", "LAND" og "SØDT/OST"
Kategorierne for særpriser: "BISTRO", "UDSKÆNKNING", "BAR", "SMØRREBRØD" og "BETJENING"
Tillykke til de nominerede og vinderne i Årets Ret 2022!
Følg med her på siden og på Facebook
Kategorien HAV
  • Vinder: Nicolaj Møller, Restaurant Treetop: ​Saltet Helleflynder, Dashi & Prunier Paris caviar
  • Nick Curtin, Restaurant Alouette: Grillet havtaske, pighvarsauce, havtaskelever & citrongræsolie
  • Christian Nurup, Restaurant Bühlmann: Hamachi med yuzu koshō, ikura & ponzu
  • Rasmus Kofoed, Geranium: Selleri, røget torskerogn, fermenteret fløde, kaviar
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Hummer, tomat, thai basilikum
Kategorien LAND​
  • Thomas Wetle Andersen, VesterVenner/Læsø: Jakob Altenborgs små Ditta kartofler - Muld - Syltet solbærskud
  • Christoffer Sørensen, Studio: Kalvetunge & hamp. Røget marv & solbær
  • Vinder: Jack Cramer, Oke Ruths, Skagen: Vildt, ål, foie gras
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Tuber melanosporum, selleri, valnødder, sherry, Unika 30
  • Søren Birch, ALIMENTUM: Karl-Johan, Thybo & pære
Kategorien SØDT/OST
  • René Redzepi, noma: Kold creme med svensk safran, mexicansk chokolade & birkes-parliné
  • Christoffer Sørensen, Studio: Vilde blåbær, røget vanilje & fermenteret honning
  • Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Grillet rødgrød med is på solbærgrene & fermenteret honning​
  • Vinder: Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Kvædedesserten​
  • Rasmus Kofoed, Geranium: Multebær, græskar & hvid chokolade
Tillykke til alle nominerede i Særpriskategorierne
​
Kategorien BISTRO:
  • Vinder: Atelier 33, Aarhus
  • Brasserie Prins, Kbh.
  • Restaurant Bacchus, Odense

Kategorien BETJENING:
  • Dennis Lak, Restaurant Struktur, Aalborg
  • Sankt Annæ-tjenerholdet, Restaurant Sankt Annæ, Kbh.
  • Vinder: Johan Brodersen, Restaurant Oke, Hotel Ruths, Skagen

Kategorien UDSKÆNKNING:
  • Nadia Alexandrine, Restaurant Bühlmann, Aalborg
  • Peter Fagerland, Dragsholm Slot, Hørve
  • Vinder: Jesper Boelskifte, Restaurant Levi, Kbh.

Kategorien SMØRREBRØD:
  • Vinder: Restaurant Palægade, Kbh.
  • Boulevarden, Kbh.
  • Restaurant Lumskebugten, Kbh.

Kategorien BAR:
  • Propaganda, Kbh.
  • Vinder: Bar'Vin, Kbh.
  • Gedulgt, Aarhus

De nominerede og vinderne i ÅRETS RET & Særpriser 2020

Tillykke til de nominerede og vinderne!

Kategorien HAV:
  • Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Østerssalat
  • Poul Andrias Ziska, KOKS: Jomfruhummer med tang & wasabi
  • Rainer Gassner, Ti Trin Ned: Jomfruhummer og kaffesauce
  • Anika Madsen, Fasangården pop-up, Makrel, hvide asparges og syltede solbærblade
  • VINDER: René Redzepi/Mette Brink Søberg, noma: Peberbøf af aborre

Kategorien LAND:
  • Rasmus Munk, Alchemist: The Pigeon
  • René Redzepi, noma: Gråand
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Rehydreret Morkel
  • VINDER: Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Grillet svinebryst ”secret spices”
  • Matt Orlando, Amass: Tomater i røget tomatolie


Kategorien SØDT/OST:
  • Anders Johst, Villa Vest: Jordbær & blæksprutte
  • Kristian Baumann, 108: Is på sukkertang, caviar & hasselnøddeolie
  • Yves Le Lay, à terre: Chèvre Chaud Tikka Masala
  • VINDER: ​Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Pistacieis på havremælk med frugtig olivenolie
  • Jesper Koch, Syttende: Jordbær med batak peber 


​
Kategorien BISTRO:
  • VINDER: Restaurant Maison
  • Enomania
  • Vesterøl, Læsø

Kategorien BETJENING: 
  • Laurène Malavasi, A Terre
  • VINDER: Tina K. Vildgaard, Jordnær
  • Hele holdet, LYST

Kategorien UDSKÆNKNING: 
  • Søren Ledet, Geranium - Angelika
  • VINDER: Henrik Levinsen, Maison/Jah Izakaya
  • Anders Vendelbo, Polly/Frank
​
Kategorien SMØRREBRØD: 
  • Møntergade
  • VINDER: Restaurant HOS
  • Det Røde Pakhus, Rønne

Kategorien BAR:
  • VINDER: Den Vandrette
  • S'vinbar
  • Nr. 30, Nansensgade

De nominerede & vindere til ÅRETS RET & Særpriser 2019

Særpriskategori "BISTRO"
  1. Restaurant Anarki/København
  2. VINDER: Nam Social Dining & Drinks/Aalborg
  3. Restaurant Bacchus/Odense

Særpriskategori "BETJENING"
  1. Jose Santos/Mielcke & Hurtigkarl
  2. Jens Pedersen/ARO
  3. VINDER: Peter Fagerland/Dragsholm Slot

Særpriskategori "UDSKÆNKNING"
  1. Henrik Levinsen/tidl. Roxie
  2. VINDER: Nina Højgaard Jensen/Kong Hans
  3. Saftmenu/Moment - Rikke Storm Overgaard

Særpriskategori "BAR" (tidl. VINBAR)
  1. TATA/Hotel Sanders
  2. VINDER: Broaden & Build
  3. Rouge Oysters

Særpriskategori "SMØRREBRØD"
  1. Restaurant HOS
  2. Selma
  3. VINDER: Aamanns 1921
Hovedkategori "HAV"
  1. Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Hvide asparges, søsalat, knivmusling
  2. Kristian Arpe-Møller, Formel B: Rimmet kammusling med ærter, fermenteret tomatsaft og citrusurter
  3. VINDER: Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Rå kammusling, syltet hvid asparges & skovmyrer
  4. Søren Selin, AOC: Pære med gigas østers & kamille
  5. Anders Johst, Villa Vest: Østers fra Limfjorden, spidskål, stikkelsbær & persille

Hovedkategori "LAND"
  1. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Lammefjords grøntsager, urter fra haven, sauce på fermenterede grøntsager
  2. Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Tørret knudekål med saltede hvide ribs, courgetter, sesam, Gl. Knas & syrnet fløde
  3. VINDER: René Redzepi & Mette Brink Søberg, noma: Knoldselleri-shawarma
  4. Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Soltørrede tomater & speget lammehjerte​
  5. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Oksemørbrad, rødbede, kaviar

Hovedkategori "SØDT & OST"
  1. Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus
  2. VINDER: Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
  3. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg
  4. Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær fra haven, creme anglaise, peber & karameliseret citron​

Nominerede til ÅRETS RET 2018

Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Billede

De nominerede & vinderne

Kategori "HAV"
1. Anders Johst, Villa Vest / Slethvar i tern, glaskål, røde stikkelsbær & syltede radiser

2. Andreas Bagh, Marchal, d’Angleterre / Jomfruhummere med artiskokker

3. Rene Redzepi, noma / Søpindsvin​
​
4. Will Smith, Format / Let saltet makrel, yuzu kosho, stikkelsbær & sprød tang
​
5. VINDER Thorsten Schmidt, Barr / Torskehale Barmite
Kategori "LAND"
1. VINDER Eric Vildgaard, Jordnær / Blomkål med kaviar

2. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro / Grillet oksehjertetomat med olivenhud

3. Søren Selin, AOC​ / Bagt løg med caviar & hyldeblomst

4. Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl​ / Kalvebrissel, brændt aubergine i svampe-ponzu med sudachi
​
5. Dennis Juhl Jensen, Textur​ / Fermenteret okse, saltet rogn, peberrod & sago
Kategori "SØDT & OST"
1. Kasper Tind Hasse, Falsled Kro​ / "Æble" lavet af hvid chokolade med æblemos

2. Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl​ / Hybenrose med gedemælk

3. VINDER Matt Orlando, Amass​ / Raspberries, Sage, Toasted Porter Grain Cream

4. Kristian Baumann, 108 / Solbærsorbet med hasselnøddemælk

5. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro​ / Ølands-ost med havreflager
 ÅRETS SÆRPRISER 2018
BISTRO
  • VINDER Textur
  • Barr
  • Sanchez
BETJENING
  • Morten Steen Andersen, Format
  • VINDER Helle Lieffroy, Restaurant Lieffroy
  • Morten Mag, Den Røde Cottage
UDSKÆNKNING
  • Johan Blasbjerg, Barr
  • Riccardo Marcon, Barabba
  • VINDER Mads Kleppe, noma
Smørrebrød (ny kategori 2018)
  • VINDER Palægade, Kbh.
  • Selma, Kbh.
  • Mortens Kro, Aalborg
Vinbar (ny kategori 2018)
  • VINDER Pasteur, Kbh.
  • LaLou Vinbar, Odense
  • Nr. 30/Nansensgade, Kbh.

ÅRETS RET-trofæ
Det nye ÅRETS RET-trofæ
Foreningen Danske Madanmeldere har I samarbejde med kunstneren Anne Mette Borgkvist udviklet et helt nyt trofæ, en bronze statuette af fyldepen og gaffel. “Vi er stolte over at kunne overrække dette kunstværk, der symboliserer anmelderens arbejde, som jo handler om at smage, notere sig indtrykkene og formidle dem videre,” siger foreningens formand, gastronomiredaktør Ole Troelsø fra Børsen (2017).

Årets Ret er Danske Madanmelderes årlige kåring af de bedste retter, serveret på danske restauranter i det forløbne år. Der er nomineret 15 retter til finalen.
​
Samme aften kåres vinderne ved Årets Ret Prisfesten, og den nye statuette overrækkes til årets bedste retter i hovedkategorierne 'HAV', 'LAND', 'SØDT & OST' – og særpriser i kategorierne årets bedste 'BISTRO', 'BETJENING', 'UDSKÆNKNING', ‘SMØRREBRØD' og 'VINBAR'.


De nominerede og vinderne Årets Ret 2017

KATEGORI HAV

Knivmuslinger, tagliatelle af frisk æble & nødder
  • Peter Steen Hansen & Anders Jensen, The Balcony Odense

Skærising, citrusfrugter & hemmelige krydderier
  • Jonathan Berntsen, CLOU

Kongekrabbe, saltet æggeblomme & fermenteret okse
  • Rene Redzepi, noma

VINDER: Skærising barbecue
  • Søren Selin, AOC

Dansk tiarmet blæksprutte i eget blæk med quinoa, puré af græskar & ingefær
  • Nicola Fanetti, Brace


KATEGORI LAND

Små nye kartofler med smørret østersragout, kaviar & hampeolie
  • Dennis Juhl, tidl. Ruths Hotel/nu Textur, Aalborg

Gendigtet Waldorfsalat
  • Brendon Walker, Veve

Confiteret hvidkål med saltede kammuslinger
  • Claus Henriksen, Dragsholm Slot

Stokke af romainesalat                             
  • Kristian Baumann, 108

VINDER: Selleri, havgus, skovmærke & hvide asparges
  • Nicolai Nørregaard, Kadeau


KATEGORI SØDT & OST

VINDER: Blomme med mere blomme & brun ost
  • Torsten Vildgaard, Restaurant Studio

Brændt blomme med skind & creme af blommesten
  • Allan Poulsen, tidl. Restaurant Mejeriet

Hasselnød, kaffe, brændt chokolade, Karl Johan
  • Matt Orlando, Amass

Pistacie-mælk-timian
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro

Is på hø-mælk fra Sønderjylland med rapsolie-bouillon på skov & havesyre
  • Eric Vildgaard, Restaurant Jordnær
Nominerede særpriser og vinderne Årets Ret 2017
BISTRO
  • VINDER: Cafe Stranden, Henne Strand
  • Palægade, København
  • 108, København
BETJENING
  • VINDER: Restaurant Frederikshøj, Aarhus
  • Kresten Skeel Langvold, Brøndums Hotel, Skagen
  • Simon Bjerre-Pedersen, Tabu, Aalborg
SNACK
  • VINDER: Veve, København
  • Tabu, Aalborg
  • The Balcony, Odense C
UDSKÆNKNING
  • VINDER: Christian Nedergaard, Admiralgade 26, København
  • Luna Hjerming, Cicchetti, København
  • Sabina Drachmann Sunne, S’Vinbar, Aarhus


De nominerede til ÅRETS RET 2016 og vinderne:

KATEGORI HAV


Hiddenfjords laks med syltet selleri, enebær, aroma & confiteret citron
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro

Kammusling, røget marv, tørret okse & estragon
  • Jacob Burmølle-Jensen (tidl. Naert)

Vissen havesyre, kartoffel, blåmusling & røget rogn
  • Nicolai Nørregaard, Kadeau

VINDER: Fermenteret selleri & taskekrabbe
  • Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl

Hummerklo, butternut squash & vanilje
  • Christian Gadient, tidl. Marchal, nu Spontan


KATEGORI LAND

VINDER: Grøntsagsterrin, tomatvand & kamille
  • Nicolai Nørregaard, Kadeau

Perlehøne med farseret morkel, rødbede, solbær & morkelsky
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro

Svinebryst med sort peber & koriander
  • Christian Gadient, tidl. Marchal, nu Spontan

Hare Royal
  • Michael Koch, Brdr. Koch

Små porrer, røget spæk, aromatiske urter, syltet vagtelæggeblomme & smeltet vesterhavsost                              
  • Rasmus Kofoed, Geranium


KATEGORI SØDT & OST

VINDER: Polynesisk vanille-is med variation af citrusfrugter
  • Christian Gadient, tidl. Marchal, nu Spontan

Oste, trøffel, croissant
  • Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl

Ananas, hvedegræs & lakrids
  • Michael Munk, Me Mu

Rabarber Undercover
  • Kennet Hansen, Svinkløv Badehotel

Kærnemælksgrød, spæde grankogler, lokal honning
  • Morten Frølich Rastad og Christoffer Norton, Domestic
 Danske madanmeldere uddelte ÆRESPRISEN 2016 til:  ERWIN LAUTERBACH
 ÅRETS SÆRPRISER 2016
Billede
BISTRO
  • Ravelinen
  • Anarki
  • VINDER: Eldorado
Picture
BETJENING
  • Daniel Walther Furmanek, Bistro Boheme
  • VINDER: Henrik Pedersen, Restaurant Babette
  • Grøften
Picture
SNACK
  • Brdr. Koch
  • Domestic
  • KOKS (Færøerne)
Picture
UDSKÆNKNING
  • Saftmenuen på Kadeau
  • Emilie Øst-Jacobsen, Krogs Fiskerestaurant (nu Grøften)
  • VINDER: Jens Peter Skov, Sallingsund Færgekro

Picture
Picture
Picture
Vinderne af ÅRETS RET 2015:

KATEGORI HAV

  • Corbullon, stegte svampe, tang, fermenteret tomat & torskerogn. Karlos Ponte, Taller
  • Torsk, jordskokke, tørret kål & Agen-sveske. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
  • Hummer med melon & kalvehjerte. Rasmus Munk (tidl. Tree Top)
  • Sort hummer med vores tomat & basilikum. Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro
  • VINDER: Letsaltet kulmule & kulmule skæl, persille stilke & finsk kaviar i kærnemælk. Rasmus Kofoed, Geranium

KATEGORI LAND
  • Agurk, blomsterkarse og umodne jordbær. Christian Puglisi, Relæ
  • Æggeblomme lunet i smeltet røget spæk, sprøde tråde af gris & essens på solbærblade. Rasmus Kofoed, Geranium
  • Græskar, brændt honning, boghvede, syrnet fløde. Matt Orlando, Amass
  • Tatar med myrer & selleriolie. René Redzepi, Noma
  • VINDER: Svovlporesvamp, hyldeblomst & kaviar. Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl

KATEGORI SØDT & OST
  • Karamel, Karl Johan, kastanje-cookie. Matt Orlando, Amass
  • Guanabana sorbet med avocadocreme, candyfloss & kakao. Karlos Ponte, Taller
  • VINDER: Ærter, råmælks-is, grønne jordbær, stikkelsbær & mynte. Daniel Kruse, Restaurant Stammershalle, Bornholm
  • Gammel dansk. René Redzepi, Noma
  • Brombær i hybenrose te, aromatiske frø, blomster & blade, is på bivoks, pollen & honning. Rasmus Kofoed , Geranium


ÅRETS SÆRPRISER

BISTRO
  • VINDER: Bæst
  • Hærværk
  • Gorilla

BETJENING
  • VINDER: Henrik Petersen, Stammershalle
  • Cathrine Brochorst, Kong Hans
  • Mats Wergeland, Krebsegaarden

UDSKÆNKNING
  • VINDER: Peter Pepke, Kong Hans
  • Henrik Levinsen, Gorilla
  • Johan Blasberg, Øl & Brød

SNACK
  • Sønderho Kro
  • Tree Top
  • VINDER: Kiin Kiin
Udvalgt omtale

IBYEN
Food Culture
Stammershalle Badehotel

De nominerede i ÅRETS RET 2014 - vinderne er markeret:

KATEGORI HAV
  • Saltet makrel med sennep og daggammelt brød
    Bo Bech, Geist.
  • Rå kammusling med frossen fløde infuseret med
    gran, sort trøffel og hvid ribssaft. Grønne enebær.
    Torsten Vildgaard, Studio
  • Vinder: Torsk, kål, østers, hamp, brændt smør og ostevalle
    Nicolai Nørregaard, Kadeau
    
  • Kammusling, rogn, artiskok og oliven
    Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro
  • Hummer, æble, tang og dild
    Jonathan Berntsen, Clou

KATEGORI LAND
  • Tartar, stenbiderrogn og karseis
    Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
  • Konfiteret lammetunge, mælkeskind, kantareller
    og haggissauce.
    Vivi Schou, Babette
  • Langtidsstegt svinebryst med syrnet hvidkål og
    aromatisk sauce. Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel
  • Lammebryst, gulerod og lavendel
    Matt Orlando, Amass
  • Vinder: Kartoffel, andehjerter og hvid ponzu
    Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl

KATEGORI SØDT & OST
  • Brændt jordskok
    Søren Selin, AOC
  • Efterårsæbler fra Lilleø med grønne koriander
    og timian. Verbena. Torsten Vildgaard, Studio
  • Vinder: Kartoffel og blomme.
    Rene Redzepi, noma
  • Sort peberis, æble og karamel
    Matt Orlando, Amass
  • Skyr, hybenrose, dild og agurk
    Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl


ÅRETS SÆRPRISER

BISTRO
  • Vinder: KUL
  • POP - et spiseri
  • Barbie

BETJENING
  • Frederikshøj
  • POP - et spiseri
  • Vinder: Kadeau

UDSKÆNKNING
  • Jacob Kochemba, tidl. Studio
  • Vinder: Martin Bek, Formel B
  • Brøndums Hotel

SNACK
  • Ruths Hotel
  • Kadeau
  • Vinder: AOC

De nominerede i ÅRETS RET 2013 var (vinderne er markeret):

KATEGORI HAV
  • Knoldselleri & æbler som kompot, saft, bagte & pressede. Stegt torskerogn med røget spæk & bitre salater. Rasmus Grønbech, Grønbech & Churchill.
  • Saltet slethvar, østers, persille, remmetang. Nicolai Nørregaard, Kadeau.
  • Hvide Sande havtaske, citronconfit & Henne hvidløg. Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro.
  • Kartofler kogt med fermenteret byg, Rene Redzepi, noma
  • Stuvet pighvar & sprødt fiskeben. Med svenske morkler og brændælder. Thorsten Schmidt, Kähler Villa Dining/Villa Supreme.

KATEGORI LAND
  • Blækspruttearme og andehjerter. Marinerede. Tørrede rødbeder, rispapir og koriander. Ronni Mortensen, Congo.
  • Røget østers, svin og tyttebær. Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl.
  • Røget ål & svenske sorte trøfler. Med skorzonerrødder og blødpølse. Thorsten Schmidt, Kähler Villa Dining/Villa Supreme.
  • Brisler med kål og kakao. Jonathan/Alexander Berntsen, Clou.
  • Vildt, røde blade og stængler. Rasmus Kofoed, Geranium.

KATEGORI SØDT & OST
  • Jordskokker, kærnemælk, brunet smør, vild gulerod. Nicolai Nørregaard, Kadeau.
  • Limfjordsporter - æble, kørvel & rugbrød. Jeppe foldager, Alberto K.
  • Hindbærkugle med tørret skovmærke og sandkage, bornholmsk fløde og rødgrød. Daniel Kruse, Stammershalle.
  • Æbledessert - æble med hvid chokolade, yoghurt, marengs og jernurt. Christian Ebbe, Søllerød Kro.
  • Pære med kamille og timian. Søren Selin, AOC.


ÅRETS SÆRPRISER

BISTRO
  • BROR
  • Pluto
  • Pony

BETJENING
  • Kadeau, Rasmus og Magnus.
  • Restaurationen, Bo Jacobsen.
  • Alexander Berntsen, Clou.

UDSKÆNKNING
  • Emil Gamrath, Alberto K.
  • Alexander Elsner, tidl. Relæ, nu BROR.
  • Jesper Marcussen, Pluto.

SNACK
  • Mielcke og Hurtikarl.
  • Geranium.
  • Malling & Schmidt, Kähler Villa Dining/Villa Supreme


ÅRETS ÆRESPRIS:
  • Jan Resdorff, Søllerød Kro

-------------------------------------------------------------------------------


DE NOMINEREDE I 2012 VAR (vinderne markeret med fed):

HAV:
  • Blæksprutte, urter, bær, hybenrose
    Claus Henriksen, Dragsholm Slot
  • Fjordrejer og rødbede
    Bo Bech, Geist
  • Limfjordsøsters med salte stikkelsbær
    René Redzepi, noma
  • Dansk blæksprutte og østers - æbler, kål og vilde urter
    Nicolai Nørregaard/Theis Brydegaard, Kadeau Bornholm
  • Hummer, røgede asparges, ramsløg
    Jacob Mielcke, Mielcke og Hurtigkarl

LAND:
  • Kalvekæbe, trøffel, løvstikke og kartoffel
    Jonas Mikkelsen, Frederiksminde
  • Grillede andehjerter med svampebouillon
    Christian Ebbe, Søllerød Kro
  • Kalv med svampe og brændte løg (to serveringer)
    Søren Selin, Alberto K
  • Bornholmsk spelt, unghanehjerter og kalvetunge - asier, løg og jernurt
    Nicolai Nørregaard/Theis Brydegaard, Kadeau København
  • Gris med havgus, morkel og porre
    Allan Poulsen, Nimb Louise

SØDT & OST:
  • Forårsblomster " Nattefrost" krystaliseret timian & fløde på ged
    Rasmus Kofoed, Geranium
  • Hvide asparges
    Bo Bech, Geist
  • Myseost med bær
    René Redzepi, noma
  • Citronfromage
    Jonas Mikkelsen, Frederiksminde
  • Enebærbusk og ædelgran
    Jacob Mielcke, Mielcke og Hurtigkar

SÆRPRISER:

BISTRO:                                    
  • Chai wong
  • Mest, Aalborg
  • Che Fe

BETJENING:
  • Manfreds & Vin - Anders
  • Bistro Nord
  • Sabina Drachmann Sunne, Et Aarhus

UDSKÆNKNING:
  • Jose Santos, Mielcke & Hurtigkarl
  • Bistro Bock
  • Mikkeller Ølbar

SNACK:
  • Malling & Schmidt
  • Kadeau
  • Herman, 'Østers flow'



Powered by Create your own unique website with customizable templates.