Danske Madanmeldere
  • Forside
  • Årets Ret
    • Nominerede/vindere
    • Konkurrenceprogram
    • Gallamiddag
    • Samarbejdspartnere
    • Vurderingskriterier
    • Ærespris
    • Pressefoto
  • Foreningen
  • Bestyrelsen
  • Kontakt

Danske Madanmeldere

Foreningen af Danske Madanmeldere blev startet i 1999 med henblik på at skabe samarbejde mellem de danske mediers restaurant-anmeldere og kåre de bedste af de retter, som anmelderne havde oplevet i løbet af et år.
Foreningen blev skabt i en tid, hvor hverken Noma eller Manifestet for det nye nordiske køkken var født. Det giver en værdifuld indsigt i den gastronomiske udvikling gennem årene.


Det centrale fokus i foreningen er kåringen af Årets Ret. 
Hvert år siden 2000 (kåring af retter fra 1999) er Årets Ret blevet kåret. Alle de toneangivende kokke har gennem årene genskabt de nominerede retter for madanmelderne. Og ved den store Gallamiddag om aftenen kåres Årets Ret i de forskellige kategorier.

Vindere Årets Ret 2019

  • HAV: Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Rå kammusling, syltet hvid asparges & skovmyrer
  • LAND: René Redzepi & Mette Brink Søberg, noma: Knoldselleri-shawarma
  • SØDT & OST: Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
  • Bistro: Restaurant Nam
  • Smørrebrød: Aamanns 1921
  • Betjening: Peter Fagerland, Dragsholm Slot
  • Udskænkning: Nina Højgaard Jensen, Kong Hans
  • Bar: Broaden & Build
Se de nominerede og vinderne - klik her
Tidligere vinderne af Årets Ret - klik her


Stor tak til vores samarbejdspartnere - se dem her

ÅRETS RET

Konkurrencen om Årets Ret 2020 udsættes til efter nytår - læse mere her.
Tillykke til de nominerede til Årets Ret 2020!

Kategorien HAV:
  • Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Østerssalat
  • Poul Andrias Ziska, KOKS: Jomfruhummer med tang & wasabi
  • Rainer Gassner, Ti Trin Ned: Jomfruhummer og kaffesauce
  • Anika Madsen, Fasangården pop-up, Makrel, hvide asparges og syltede solbærblade
  • René Redzepi, Noma: Peberbøf af aborre


Kategorien LAND:
  • Rasmus Munk, Alchemist: The Pigeon
  • René Redzepi, noma: Gråand
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Rehydreret Morkel
  • Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Grillet svinebryst ”secret spices”
  • Matt Orlando, Amass: Tomater i røget tomatolie


Kategorien SØDT/OST:
  • Anders Johst, Villa Vest: Jordbær & blæksprutte
  • Kristian Baumann, 108: Is på sukkertang, caviar & hasselnøddeolie
  • Yves Le Lay, à terre: Chèvre Chaud Tikka Masala
  • Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Pistacieis på havremælk med frugtig olivenolie
  • Jesper Koch, Syttende: Jordbær med batak peber 


​
Kategorien BISTRO:
  • Restaurant Maison
  • Enomania
  • Vesterøl, Læsø

Kategorien BETJENING: 
  • Laurène Malavasi, A Terre
  • Tina K. Vildgaard, Jordnær
  • Hele holdet, LYST

Kategorien UDSKÆNKNING: 
  • Søren Ledet, Geranium - Angelika
  • Henrik Levinsen, Maison/Jah Izakaya
  • Anders Vendelbo, Polly/Frank
​
Kategorien SMØRREBRØD: 
  • Møntergade
  • Restaurant HOS
  • Det Røde Pakhus, Rønne

Kategorien BAR:
  • Den Vandrette
  • S'vinbar
  • Nr. 30, Nansensgade
Følg med her på siden og på Facebook

Madanmelderne

Kokkene

Billede
Fotograf Robin Skjoldborg
Billede
Formand Søren Frank om Danske Madanmeldere:
“Foreningen af Danske Madanmeldere er et fagligt forum, hvor professionelle kritikere diskuterer gastronomiens udvikling i almindelighed og kriterierne for madanmelderi i særdeleshed. Vores primære aktivitet er konkurrencen og awardshowet Årets Ret, som har til formål at hædre årets bedste præstationer på restaurantscenen og derigennem være med til at dokumentere den udvikling, som har gjort Danmark til en af verdens stærkeste gastronomiske destinationer de senere år".
Rasmus Kofoed om Årets Ret:
"Efter det jeg kender til venskabelige konkurrencer, så findes der ikke en tilsvarende kåring i verden, hvor et lands anmelderkorps går sammen og finder de bedste retter de har fået under deres restaurant-besøg. Så jeg sætter stor pris på at være med, selvfølgelig helst som nomineret eller endda vinder, og Gallamiddagen er et oplagt sted at møde kollegaer fra branchen"

Samarbejdspartnere

ÅRETS RET gennemføres i samarbejde med en lang række gode og trofaste virksomheder. Arrangementets gennemførelse er helt afhængig af den velvillighed, vi møder blandt gamle og nye samarbejdspartnere.
"Vi har valgt at støtte op om Årets Ret, som er et flot arrangement og stedet, hvor hele branchen samles. Ved at deltage får vi mulighed for at møde både nuværende og potentielle kunder".
Adm. direktør Mikael Brandt - "Bent Brandt A/S"
Hovedsamarbejdspartner og råvareregion i 2019 er
Thy og Hanstholm

Under fællesnavnet ’Fra os i Thy’ støtter mere end 10 virksomheder "Årets Ret 2019" som hovedsamarbejdspartner og leverandør af råvarer. Fra havet, naturen og mulden i Thy kommer fisk, skaldyr, grønt, æg, kød, mel, bær, saft, øl og whisky. Vores særegne naturs nuancer og havets friskhed kan smages i maden, og bæredygtige løsninger er fælles-DNA hos aftenens leverandører. Velbekomme, fra os i Thy.
Samarbejdspartnere for Årets Ret - klik her
Danske Madanmeldere
Bestyrelsen
Foreningen
Kontakt
Årets Ret
Nominerede
Program

Gallamiddag
Sponsorer
Tidligere år
Picture
Alle fotos og tekst - Copyright 2019 Danske Madanmeldere
Fotografer: Flemming Gernyx, Henrik Freek, Rolf Konow. Poul Kofod &
​Søren Gammelmark